Recept: Ćufte u umaku od gljiva

Cooking 16. velj 202110:18 0 komentara
Foto: Shutterstock

Ćufte u kremastom umaku od gljiva.

Sastojci:

– 800 g miješanog mljevenog mesa

– 50 g prezle

– 1,5 dl mlijeka

– 1 jaje

– sol, papar

Umak:

– 1 žlica brašna

– 2 žlice ulja

– 70 g gljiva (šampinjoni, vrganji)

– 2 češnja češnjaka (bijelog luka)

– povrtna juha

– malo soli

Priprema:

Prezle potopiti u toplo mlijeko.

Nakon desetak minuta, umiješati u meso začine, prezle i jaje, pa miješati dok se smjesa ne sjedini.

Smjesu staviti u frižider na sat vremena.

Izvaditi meso i rukom oblikovati ćufte, pržiti ih na ulju, s obje strane.

Ispržene ćufte staviti u posudu sa strane dok radite umak.

Umak ćete napraviti tako što na ulju propržite gljive, dodate brašno, kratko miješate, pa ulijete jugu do željene gustoće.

Sve promiješati i pustiti da se kuha.

Pred kraj dodati ćufte i nakon minete do dvije skinuti sa štednjaka.

Količina umaka ovisi o broju ćufti, odnosno kada ubacite sve ćufte u vrući umak, one trebaju biti prekrivene.

Poslužiti toplo, s krumpir pireom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!