Ćufte u kremastom umaku od gljiva.
Sastojci:
– 800 g miješanog mljevenog mesa
– 50 g prezle
– 1,5 dl mlijeka
– 1 jaje
– sol, papar
Umak:
– 1 žlica brašna
– 2 žlice ulja
– 70 g gljiva (šampinjoni, vrganji)
– 2 češnja češnjaka (bijelog luka)
– povrtna juha
– malo soli
Priprema:
Prezle potopiti u toplo mlijeko.
Nakon desetak minuta, umiješati u meso začine, prezle i jaje, pa miješati dok se smjesa ne sjedini.
Smjesu staviti u frižider na sat vremena.
Izvaditi meso i rukom oblikovati ćufte, pržiti ih na ulju, s obje strane.
Ispržene ćufte staviti u posudu sa strane dok radite umak.
Umak ćete napraviti tako što na ulju propržite gljive, dodate brašno, kratko miješate, pa ulijete jugu do željene gustoće.
Sve promiješati i pustiti da se kuha.
Pred kraj dodati ćufte i nakon minete do dvije skinuti sa štednjaka.
Količina umaka ovisi o broju ćufti, odnosno kada ubacite sve ćufte u vrući umak, one trebaju biti prekrivene.
Poslužiti toplo, s krumpir pireom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!