Oglas

Recept: Hrskavi pomfrit s češnjakom i sirom

author
N1 Info
17. tra. 2021. 20:12
pommes frites, pomfrit
Pixabay | Pixabay

S vremena na vrijeme treba unijeti promjenu u kuhinju, isprobati neko novo jelo, začin ili način pripreme. U nastavku recept za jedan od omiljenih priloga, pripremljen na novi način.

Oglas

Sastojci:



  • 4 velika krumpira

  • 2 jušne žlice maslinovog ulja

  • 1 čajna žlica češnjaka u prahu

  • 1 čajna žličica timijana (može i ružmarina)

  • 4 jušne žlice parmezana

  • 2 jušne žlice svježe nasjeckanog peršina

  • sol po ukusu


Priprema:


Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i narežite krumpire u obliku pomfrita. U veliku zdjelu stavite narezane krumpire i dodajte maslinovo ulje. Pomiješajte i na to dodajte češnjak u prahu, timijan ili ružmarin te sol. Miješajte dok se začini na krumpirima ne ujednače.

Izvadite krumpire iz posude i ravnomjerno ih posložite na pladanj za pečenje koji ste ranije prekrili papirom za pečenje.  Ostak ulja i začina sačuvajte za kasnije.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite krumpire i okrenite ih. Kad su pečeni vratite ih u posudu s maslinovim uljem i začinima te dodajte parmezan i peršin.

Ponovo stavite krumpire na pladanj za pečenje i vratite u pećnicu na 10-ak minuta kako bi se parmezan rastopio. Izvadite iz pećnice i poslužite, piše 24sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama