Krem juha od povrća sa knedlama.
Sastojci:
– 300 g celera
– 100 g smrznutog ili svježeg graška
– 1 manja glavica crvenog luka
– 1 krumpir
– 2 povrtne kocke za juhu
Knedle od griza:
– 1 jaje
– 1 žlica omekšalog maslaca
– griz
Priprema:
U lonac sa otprilike litrom hladne vode stavite grašak, celer i krumpir narezane na komadiće.
Očistite luk, i popržite cijelu glavicu u suhom tiganju na šporetu, da zamiriše i dobije svetlo smeđu boju. Dodajte u lonac s povrćem.
Kad voda provri, smanjite temperaturu i kuhajte dok povrće ne bude skuhano.
Zatim izvadite povrće i propasirajte ga.
U vodu dodajte kocke za juhu i po potrebi dodajte još začina po želji – sol, papar, peršin…
Pripremite knedle. Miješajte omekšali maslac, dodajte jaje i toliko griza da dobijete mekšu smjesu, ali da se ne raspada pri kuhanju. Isprobajte jednu, ako se raspadne, dodajte još griza.
Kuhajte ih u supi. Kad isplivaju na površinu i skoro su kuhane, dodajte ispasirano povrće, kuhajte još kratko miješajući.
Poslužiti toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare