Recept: Krem juha od graška i celera

Cooking 22. ožu 202108:21 1 komentar
Foto: Shutterstock

Krem juha od povrća sa knedlama.

Sastojci:

– 300 g celera

– 100 g smrznutog ili svježeg graška

– 1 manja glavica crvenog luka

– 1 krumpir

– 2 povrtne kocke za juhu

Knedle od griza:

– 1 jaje

– 1 žlica omekšalog maslaca

–  griz

Priprema:

U lonac sa otprilike litrom hladne vode stavite grašak, celer i krumpir narezane na komadiće.

Očistite luk, i popržite cijelu glavicu u suhom tiganju na šporetu, da zamiriše i dobije svetlo smeđu boju. Dodajte u lonac s povrćem.

Kad voda provri, smanjite temperaturu i kuhajte dok povrće ne bude skuhano.

Zatim izvadite povrće i propasirajte ga.

U vodu dodajte kocke za juhu i po potrebi dodajte još začina po želji – sol, papar, peršin…

Pripremite knedle. Miješajte omekšali maslac, dodajte jaje i toliko griza da dobijete mekšu smjesu, ali da se ne raspada pri kuhanju. Isprobajte jednu, ako se raspadne, dodajte još griza.

Kuhajte ih u supi. Kad isplivaju na površinu i skoro su kuhane, dodajte ispasirano povrće, kuhajte još kratko miješajući.

Poslužiti toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare