Krem juhe su odličan izbor za brzi ručak.
Sastojci:
– 500 g krumpira
– 500 g karfiola
– 1 crveni luk ili poriluk, po želji
– 1 čehura češnjaka
– 800 ml bistre juhe
– 50 g slanine
– 4 žlice maslinovog ulja
– 50 g maslaca
– sol, papar
Priprema:
Krumpir operite i izrežite na sitne kockice. Karfiol razdvojite na sitnije cvjetove i operite ga. Luk i slaninu sitno nasjeckajte.
Na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje pa stavite luk. Pržite ge nekoliko minuta dok ne požuti i zatim dodajte slaninu.
Zgnječite češnjak, pržite sve zajedno jednu minutu pa dodajte karfiol i krumpir.
Posolite, popaprite, zalijte zagrijanom juhom i kuhajte 15 minuta dok se krumpir ne skuha.
Zatim maknite sa štednjaka, dodajte maslac i štapnim mikserom pretvorite sve u kremastu juhu. To možete napraviti i u blenderu.
Dodatno posolite ili popaprite ako želite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!