Desert sa suhim grožđicama i glazurom od limuna.
Sastojci:
– 100 gr maslaca
– 170 gr šećera
– 2 jaja
– 260 g mekog brašna
– 30 g zobenih pahuljica
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– prstohvat soli
– 60 ml limunovog soka
– 250 ml mlijeka
– 3 žlice suhih grožđica
Glazura od limuna:
– 70 gr šećera u prahu
– 5 žlicaa limunovog soka
– nekoliko kapi ulja
Priprema:
Maslac i šećer dobro izmutiti mikserom pa dodati jaja. Polako dodavati ostale sastojke, redom kako je u receptu navedeno, a smjesu umutiti mikserom.
U kalupe za muffine staviti papirnate košarice i smjesu usuti skoro do vrha.
Peći ih u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 20 minuta.
Ispečene i malo ohlađene muffine preliti glazurom od limuna.
Glazura od limuna: Mikserom dobro umutiti šećer sa 4 žlice limunovog soka i par kapi ulja, a po potrebi dodavati još pomalo limunovog soka, da bi glazura bila tekuća, ali ne previše.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!