Oglas

Recept: Mljeveno meso u bijelom umaku

author
Coolinarika
11. velj. 2021. 08:19
Greek,Moussaka,Of,Eggplant,And,Minced,Meat,With,Olive,Oil.
Shutterstock | Shutterstock

Kremasti ručak s mljevenim mesom za cijelu obitelj.

Oglas

Sastojci:

– 350 g miješanog mljevenog mesa

– 1 poriluk

– 4 veća krumpira

– 2 manje mrkve

– 2 dl mlijeka

– 2 dl jogurta

– 2 žlice brašna

– 4 žlice parmezana

–  ulje, maslac

– sol, papar

–  peršin

Priprema:

Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi.

Poriluk dobro oprati, izrezati sitno i popržiti na malo ulja. Kada omekša, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i popapriti.

Na maslacu popržiti brašno, doliti mlijeko i energično miješati da se ne stvore grudice. Čim se smjesa zgusne, skloniti sa špareta, umiješati jogurt, posoliti i popariti.

U vatrostalnu posudu staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso sa porilukom i sve preliti bijelim sosom.

Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posuti isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.

Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta da jelo dobije koricu.

Dobar tek!




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama