Recept: Natur šnicle

Cooking 19. srp 202108:07 0 komentara
šnicle, umak, ručak, svitnjetina, teletina
Shutterstock

Šnicle u divnom, pikantnom, mirisnom umaku od češnjaka i papra.

Sastojci:

– 1,2 kg šnicla (teletina, svinjetina)

– 4-5 žlica brašna

– ulje

– 1/2 glavice češnjaka

– malo soli

– dosta crnog papra

– malo Vegete

Priprema:

Šnicle dobro istući. Posoliti ih malo i ostaviti da odstoje.

U tavu dodati ulje da pokrije dno i dobro ga zagrijati.

Svaki komad mesa staviti u brašno s obje strane, otresti višak pa pržiti na ulju, s obje strane, ali vrlo kratko.

Pržene komade stavljati sa strane.

Usput izrezati sitno češnjak.

Kad meso bude gotovo, u tavu u kojoj su se pržile šnicle ubaciti češnjak i malo ga propržiti.

Odmah dodati 1/2 žličice papra, promiješati i dodati oko tri žlice brašna. Promiješati, dodati malo suhog biljnog začina pa naliti vodu, toliko da se napravi fini umak srednje gustoće.

Pričekati da umak zakuha.

Promiješati i ostaviti da kuha par minuta, pazeći da bude nešto rjeđi. Sad sve šnicle vratiti u tavu sumakom, smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti da se dinsta još tridesetak minuta.

Šnicle se mogu dinstati na štednjaku na nižoj temperaturi ili u pećnici oko pola sata. Obje varijante su dobre.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!