Šnicle u divnom, pikantnom, mirisnom umaku od češnjaka i papra.
Sastojci:
– 1,2 kg šnicla (teletina, svinjetina)
– 4-5 žlica brašna
– ulje
– 1/2 glavice češnjaka
– malo soli
– dosta crnog papra
– malo Vegete
Priprema:
Šnicle dobro istući. Posoliti ih malo i ostaviti da odstoje.
U tavu dodati ulje da pokrije dno i dobro ga zagrijati.
Svaki komad mesa staviti u brašno s obje strane, otresti višak pa pržiti na ulju, s obje strane, ali vrlo kratko.
Pržene komade stavljati sa strane.
Usput izrezati sitno češnjak.
Kad meso bude gotovo, u tavu u kojoj su se pržile šnicle ubaciti češnjak i malo ga propržiti.
Odmah dodati 1/2 žličice papra, promiješati i dodati oko tri žlice brašna. Promiješati, dodati malo suhog biljnog začina pa naliti vodu, toliko da se napravi fini umak srednje gustoće.
Pričekati da umak zakuha.
Promiješati i ostaviti da kuha par minuta, pazeći da bude nešto rjeđi. Sad sve šnicle vratiti u tavu sumakom, smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti da se dinsta još tridesetak minuta.
Šnicle se mogu dinstati na štednjaku na nižoj temperaturi ili u pećnici oko pola sata. Obje varijante su dobre.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!