Recept: Paprikaš s tjesteninom

Cooking 08. ožu 202107:33 0 komentara
gulaš, paprikaš, tjestenina
Shutterstock

Paprikaš s tjesteninom ručak za cijelu obitelj.

Sastojci:

– 1 kg svinjskog buta

– 2 luka

– 2 čehurice češnjaka

– 2 crvena rog paprika

– 1 paprika babura

– 2-3 grančice peršinova lista

– 1 dl crvenog vina

– 2 žlice crvene paprike

– lovorov list

– sol, papar

– kockica maslaca

– 1 žlica svinjske masti

Priprema:

Svinjski but narezati na trakice.

Luk očistiti i narezati također na trakice. Bijeli luk sitno nasjeckati.

Papriku oprati, očistiti narezati na trakice, a peršin grubo nasjeckati.

Na svinjskoj masti na umjerenoj temperaturi prodinstati luk, dodati lovor i sjeckani češnjak. Dinstati par minuta i dodati meso, posoliti i popapriti i još malo dinstati na višoj temperaturi.

Kad meso pusti sok, dodati crvenu mljevenu papriku, pa zaliti vinom.

Dinstati par minuta da vino ispari i zaliti vodom da skroz pokrije meso. Kuhati poklopljeno na laganoj temperaturi, oko sat vremena, da meso omekša, povremeno zalijevajući vodom.

Začiniti solju, paprom i peršinom.

Na vrućoj tavi na malo masti zapeći trakice paprike, lagano ih posoliti i popapriti, nekoliko puta promiješati i tako zapečene dodati u gotov paprikaš.

Skuhati tjesteninu i poslužiti uz gulaš.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!