Paprikaš s tjesteninom ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 1 kg svinjskog buta
– 2 luka
– 2 čehurice češnjaka
– 2 crvena rog paprika
– 1 paprika babura
– 2-3 grančice peršinova lista
– 1 dl crvenog vina
– 2 žlice crvene paprike
– lovorov list
– sol, papar
– kockica maslaca
– 1 žlica svinjske masti
Priprema:
Svinjski but narezati na trakice.
Luk očistiti i narezati također na trakice. Bijeli luk sitno nasjeckati.
Papriku oprati, očistiti narezati na trakice, a peršin grubo nasjeckati.
Na svinjskoj masti na umjerenoj temperaturi prodinstati luk, dodati lovor i sjeckani češnjak. Dinstati par minuta i dodati meso, posoliti i popapriti i još malo dinstati na višoj temperaturi.
Kad meso pusti sok, dodati crvenu mljevenu papriku, pa zaliti vinom.
Dinstati par minuta da vino ispari i zaliti vodom da skroz pokrije meso. Kuhati poklopljeno na laganoj temperaturi, oko sat vremena, da meso omekša, povremeno zalijevajući vodom.
Začiniti solju, paprom i peršinom.
Na vrućoj tavi na malo masti zapeći trakice paprike, lagano ih posoliti i popapriti, nekoliko puta promiješati i tako zapečene dodati u gotov paprikaš.
Skuhati tjesteninu i poslužiti uz gulaš.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!