Recept: Parmezan peciva

Cooking 08. ožu 202107:24 0 komentara
pecivo sa sirom, pecivo s parmezanom
Shutterstock

Mekano pecivo s parmezanom.

Sastojci:

– 14 g suhog  kvasca

– 120 ml tople vode

– 240 ml toplog mlijeka

– 40 g ribanog parmezana

– 75 g otopljenog maslaca

– 3 žlice šećera

– 1 žličica soli

– 120 g kukuruznog brašna

– 2  jaja

– 500 g brašna

Preliv:

– 60 g otopljenog maslaca

– 20 g sitno ribanog parmezana

Priprema:

U dublju i veću posudu staviti suhi kvasac i dodati vodu. Rastopiti kvasac u vodi. Dodati mlijeko, parmezan, putar, šećer, sol, kukuruzno brašno i jaja.

Dobro umutiti sastojke, dodavati postepeno brašno i formirati tijesto koje se odvaja od posude.

Prebaciti tijesto na radnu površinu i mijesiti oko 10 minuta dok tijesto ne postane elastično.

Vratiti u namašćenu posudu, nauljiti tijesto i ostaviti da naraste oko sat vremena na toplom mjestu.

Kad je tijesto gotovo, prebaciti na radnu površinu i napraviti 24 jednake kuglice, malo razvaljati i uvaljati ih u otopljeni maslac i parmezan.

Poredati ih na nauljeni i pobrašnjeni lim, prekriti krpom i pustiti da odmaraju oko pola sata.

Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne porumene. Izvaditi ih iz pećnice i pustiti da se ohlade.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!