Mekano pecivo s parmezanom.
Sastojci:
– 14 g suhog kvasca
– 120 ml tople vode
– 240 ml toplog mlijeka
– 40 g ribanog parmezana
– 75 g otopljenog maslaca
– 3 žlice šećera
– 1 žličica soli
– 120 g kukuruznog brašna
– 2 jaja
– 500 g brašna
Preliv:
– 60 g otopljenog maslaca
– 20 g sitno ribanog parmezana
Priprema:
U dublju i veću posudu staviti suhi kvasac i dodati vodu. Rastopiti kvasac u vodi. Dodati mlijeko, parmezan, putar, šećer, sol, kukuruzno brašno i jaja.
Dobro umutiti sastojke, dodavati postepeno brašno i formirati tijesto koje se odvaja od posude.
Prebaciti tijesto na radnu površinu i mijesiti oko 10 minuta dok tijesto ne postane elastično.
Vratiti u namašćenu posudu, nauljiti tijesto i ostaviti da naraste oko sat vremena na toplom mjestu.
Kad je tijesto gotovo, prebaciti na radnu površinu i napraviti 24 jednake kuglice, malo razvaljati i uvaljati ih u otopljeni maslac i parmezan.
Poredati ih na nauljeni i pobrašnjeni lim, prekriti krpom i pustiti da odmaraju oko pola sata.
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne porumene. Izvaditi ih iz pećnice i pustiti da se ohlade.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!