Pečena pastrva s povrćem, ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 4 pastrve
– 1 glavica crvenog luka
– 4 češnja češnjaka
– 1 mrkva
– peršin, ružmarin
– list lovora
– limun
– sol, papar
– malo bijelog vina
– maslinovo ulje
Priprema:
Pastrve očistiti i posoliti.
Sitno nasjeckati crveni luk i češnjak, a mrkvu izribati na krupni ribež.
Peršin sitno isjeckati, sve to posoliti, dodati malo papra i ulja, pa izmiješati i time napuniti pastrvu.
Nauljiti dobro pleh, pa staviti pastrve, preliti maslinovim uljem i bijelim vinom.
Dodati ružmarin, lovorov list i peći na 200 stupnjeva dok ne porumene.
Tijekom pečenja povremeno ih prelijte masnoćom iz pleha.
Limun iscijediti preko pastrvi, pa poslužite uz kuhani krumpir s blitvom ili uz rižu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!