Ukusni rižoto s lignjama i bijelim vinom kao prijedlog za ručak.
Sastojci:
– 400 g lignji
– 100 g crnog luka
– 2 režnja češnjaka
– 250 g riže
– 2 žlice ulja
– 400 g pelata
– 100 ml bijelog vina
– 2 pileće kocke za juhu
– 250 ml vode
– 1 žličica šećera
– 1/2 žličice origana
– 1 žlica sjeckanog peršina
– 2 žlice maslinovog ulja
– ribani parmezan
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte očišćene lignje isječne na kolutiće, izgnječeni češnjak i kratko prodinstati.
Dodajte rižu, pelate, šećer, kocke za juhu, origano, sol i papar, pa zalijte vinom. Dinstajte 15 do 20 minuta uz postepeno dodavanje vode i miješanje.
U gotovi rižoto umiješajte maslinovo ulje.
Poslužite jelo posipano peršinom i parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!