Zasladite se slavnim španjolskim specijalitetom.
Sastojci:
- 50 g putra
- 250 ml vode
- 140 g brašna
- 1 veće jaje
- ulje za prženje
- šećer i cimet
- 100 g čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Izrežite putar na kockice i stavite u rajnglu s vodom na nisku temperaturu da se lijepo otopi i sjedini. U to zatim dodajte brašno i dobro izmiješajte ručno da nema grudica. U početku će to biti dosta tvrdo, ali kada prebacite u posudu za miksanje, dodate jaje i umutite, bit će mekše. Tko želi, može dodati i žličicu šećera u tijesto, ali ne mora.
U malo deblju rajnglu ulijte ulje do pola i zagrijte ga. Spremno tijesto prebacite u vrećicu za ukrašavanje tijesta s odabranim nastavkom i tako ubacuje churrose u vruće ulje. Pržiti dok ne dobije finu zlatnu boju. Kad se isprži, malo ocijediti na papirnatom ručniku i onda uvaljati u kristal šećer pomiješan s cimetom.
Uz churrose možete poslužiti i čokoladni umak u koji ćete ih umakati, a napravit ćete ga tako što ćete zagrijati slatko vrhnje do točke vrenja i preliti preko čokolade pa dobro promiješati dok se čokolada ne otopi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!