Ukusna tjestenina sa slaninom i bosiljkom.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– limunov sok
– sol, papar
– 3 žlice parmezana
– bosiljak
– 2 češnja češnjaka
– 4 žlice maslinovog ulja
– 20 g sušene slanine
– 200 g očišćenog graška
– 1 žličica suhog biljnog začina
– peršin
Priprema:
Slaninu izrežite na sitne kocke. Pripremite mješavinu od bosiljka: zgnječite češnjak, dodajte bosiljak, parmezan, maslinovo ulje i papar, pa sve dobro izmiješajte.
Tjesteninu skuhajte u slanoj kipućoj vodi. U većoj posudi na malo ulja popržite slaninu, dodajte grašak i suhi biljni začin.
Dinstajte i zalijevajte vodom dok grašak ne omekša, a zatim dodajte malo limunovog soka.
Tako pripremljenom grašku dodajte kuhanu ocijeđenu tjesteninu i mješavinu s bosiljkom.
Sve promiješajte i ostavite neka se krčka pa dodajte malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, vrhnje za kuhanje i nasjeckani peršin.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!