Recept za jednostavan, hrskav i krajnje ukusan krumpir

Cooking 03. stu 202419:59 0 komentara
prženi krumpir
Unsplash

Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi - i k tome jako ih je lako za napraviti. Riječ je o načinu pripreme krumpira koji je postao popularan kao "hash brown".

Hash brown bi bio nešto slično slanom kolačiću od krumpira, a ovakav se često jede kao prilog za doručak.

Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi – i k tome jako ih je lako za napraviti, obrok su u kojem će uživati čitava obitelj, navodi Novi list.

U nastavku donosimo recept koji ćete, vjerujemo, upisati u svoju kuharicu.

Sastojci

2 srednja crvena krumpira, naribana

pola srednjeg luka, sitno nasjeckanog

30 g višenamjenskog brašna

Jedno veliko jaje

240 ml ulja za prženje ili po potrebi

sol i papar po ukusu

Priprema

Isperite naribani krumpir dok voda ne postane bistra, zatim ga ocijedite tako da istisnete vodu iz njega rukama.

Stavite ga u zdjelu i umiješajte sitno nasjeckan luk, brašno i jaje dok se ravnomjerno ne povežu.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, stavite krumpir u tavu ili napravite zasebne hrpice kao male palačinke.

Pecite dok ne porumene s donje strane, zatim preokrenite i zapecite s druge strane. Trebalo bi trajati najmanje pet minuta po strani.

Ako ih pržite u jednom većem komadu, možete narezati na četvrtine radi lakšeg okretanja.

Izvadite iz posude i ocijedite na papirnatim ubrusima. Začinite solju i paprom i odmah poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!