Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi - i k tome jako ih je lako za napraviti. Riječ je o načinu pripreme krumpira koji je postao popularan kao "hash brown".
Hash brown bi bio nešto slično slanom kolačiću od krumpira, a ovakav se često jede kao prilog za doručak.
Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi – i k tome jako ih je lako za napraviti, obrok su u kojem će uživati čitava obitelj, navodi Novi list.
U nastavku donosimo recept koji ćete, vjerujemo, upisati u svoju kuharicu.
Sastojci
2 srednja crvena krumpira, naribana
pola srednjeg luka, sitno nasjeckanog
30 g višenamjenskog brašna
Jedno veliko jaje
240 ml ulja za prženje ili po potrebi
sol i papar po ukusu
Priprema
Isperite naribani krumpir dok voda ne postane bistra, zatim ga ocijedite tako da istisnete vodu iz njega rukama.
Stavite ga u zdjelu i umiješajte sitno nasjeckan luk, brašno i jaje dok se ravnomjerno ne povežu.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, stavite krumpir u tavu ili napravite zasebne hrpice kao male palačinke.
Pecite dok ne porumene s donje strane, zatim preokrenite i zapecite s druge strane. Trebalo bi trajati najmanje pet minuta po strani.
Ako ih pržite u jednom većem komadu, možete narezati na četvrtine radi lakšeg okretanja.
Izvadite iz posude i ocijedite na papirnatim ubrusima. Začinite solju i paprom i odmah poslužite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!