Oglas

Recept: Zapečena tjestenina s kobasicama

author
Aleksandra Godfroid
02. ožu. 2021. 08:03
tjestenina, makaroni, tijesto, hrana, ručak, jelo
Shutterstock | Shutterstock

Sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.

Oglas

Sastojci (do šest osoba):

– 500 g tjestenine penne (cijelo pakiranje)

– 2 para kobasica

– 200 g sira

– 200 g pasirane rajčice

– 100 ml ulja

– 2 češnja češnjaka

– začini: sol, papar, čili i vlasac

Priprema:

Narezane kobasice prepecite sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodajte začine. Sve to stavite u posudu za pečenje.

Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.

Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će ići i kiseli kupus.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama