Jesenska voćna kaša sa začinima.
Sastojci
- 40 g zobenih pahuljica
- 1 žlica suhih brusnica
- 60 g pirea od pečene bundeve
- 1 žličica cimeta
- orasi
- med
- još malo brusnica
Priprema
U posudi pomiješati zobene pahuljice i brusnice, preliti ih s oko 200 ml vode i staviti da se zagrijavaju.
Kada provrije smanjiti na najnižu temperaturu i kuhati dok pahuljice ne upiju svu tekućinu. To traje samo nekoliko minuta i potrebno je miješati ih da se ne bi zalijepile za dno posude.
Kada je gotovo, maknite sa štednjaka pa dodajte pire od bundeve i začine i dobro izmješajte.
Kušajte i zasladite po želji s pola ili jednom žličicom meda. Ako je bundeva baš slatka možda med neće ni biti potreban.
Prebacite kašu u zdjelu, dodajte sjeckane orahe i brusnice i po želji prelijte medom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!