Recept: Zobena kaša s bundevom i brusnicama

Cooking 27. ruj 202107:50 0 komentara
zobene pahuljice, kaša zobena, doručak, bundeva, rižoto,
Shutterstock/Ilustracija

Jesenska voćna kaša sa začinima.

Sastojci

  • 40 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica suhih brusnica
  • 60 g pirea od pečene bundeve
  • 1 žličica cimeta
  • orasi
  • med
  • još malo brusnica

Priprema

U posudi pomiješati zobene pahuljice i brusnice, preliti ih s oko 200 ml vode i staviti da se zagrijavaju.

Kada provrije smanjiti na najnižu temperaturu i kuhati dok pahuljice ne upiju svu tekućinu. To traje samo nekoliko minuta i potrebno je miješati ih da se ne bi zalijepile za dno posude.

Kada je gotovo, maknite sa štednjaka pa dodajte pire od bundeve i začine i dobro izmješajte.

Kušajte i zasladite po želji s pola ili jednom žličicom meda. Ako je bundeva baš slatka možda med neće ni biti potreban.

Prebacite kašu u zdjelu, dodajte sjeckane orahe i brusnice i po želji prelijte medom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!