Oglas

Recept: Zobena kaša s bundevom i brusnicama

author
Coolinarika
27. ruj. 2021. 07:50
zobene pahuljice, kaša zobena, doručak, bundeva, rižoto,
Shutterstock/Ilustracija | Shutterstock/Ilustracija

Jesenska voćna kaša sa začinima.

Oglas

Sastojci


  • 40 g zobenih pahuljica

  • 1 žlica suhih brusnica

  • 60 g pirea od pečene bundeve

  • 1 žličica cimeta

  • orasi

  • med

  • još malo brusnica


Priprema


U posudi pomiješati zobene pahuljice i brusnice, preliti ih s oko 200 ml vode i staviti da se zagrijavaju.

Kada provrije smanjiti na najnižu temperaturu i kuhati dok pahuljice ne upiju svu tekućinu. To traje samo nekoliko minuta i potrebno je miješati ih da se ne bi zalijepile za dno posude.

Kada je gotovo, maknite sa štednjaka pa dodajte pire od bundeve i začine i dobro izmješajte.

Kušajte i zasladite po želji s pola ili jednom žličicom meda. Ako je bundeva baš slatka možda med neće ni biti potreban.

Prebacite kašu u zdjelu, dodajte sjeckane orahe i brusnice i po želji prelijte medom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama