Sezona je gripe: Hranom ojačajte imunitet

Lifestyle 11. pro 201410:04 > 10:07
MorgueFile/ilustracija

Ne možemo podcijeniti važnost prehrane kada govorimo o jačanju imuniteta. Razdoblje prehlada je počelo, a jedan od načina na koji možemo izbjeći začepljen nos, kašalj i povišenu temperaturu je taj da ga ojačamo Sljedeće namirnice u tome će nam pomoći.

Riba

Riba sadrži masne kiseline koje jačaju imunitet i bore se protiv prehlade i gripe.

Češnjak

Češnjak jača imunitet kao niti jedna druga namirnica. Sadrži jake antioksidanse koji se adekvatno bore protiv prehlade.

Gljive

Gljive također sadrže antioksidanse, a bogate su i kalijem te raznim vlaknima i vitaminima koji jačaju tijelo za vrijeme zimskih mjeseci.

Čaj

Šalica vrućeg čaja u hladnim danima ublažit će grlobolju, a sadrži i sastojke koji se bore protiv gripe. Ako imate temperaturu šalica čaja će vam pomoći.

Slatki krumpir

Slatki krumpiri su važni za očuvanju zdravlja tijekom zime. Sadrže sastojke koji se pretvaraju u vitamin A koji je važan za održavanje jakog imuniteta.