Jedna tvrtka koja proizvodi čokoladu tvrdi kako je stvorila novi, četvrti tip čokolade nakon mliječne, tamne i bijele. Prvi tip u 80 godina.
Švicarski čokoladni div Barry Callebaut tvrdi da je koristio ruby kakao kako bi stvorio čokoladu s okusom voćnih bobica.
Nova čokolada, nazvana Ruby po karakterističnoj crvenoj boji, tek je četvrta vrsta čokolade ikad napravljena. Posljednja je bila bijela, 1930-ih.
U tvrtki vjeruju kako će biti hit među “čokoholičarima” i milenijalcima.
“Daje jedno potpuno novo iskustvo okusa koje nije ni gorko, ni mliječno, ni slatko”, rekli su njezini tvorci.
“Ruby čokolada je potpuno drugačija i pametna. Osvježavajuća je i ima laganu, kremastu teksturu”, kazao je tvorac biblije čokolade Angus Kennedy.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.