Čak i najiskusnijim kuharima se ponekad dogodi da presole neko jelo.
Kada se to dogoditi sigurno pomislite da je vaše jelo postalo nejestivo, ali ipak postoje trikovi kako ga možete spasiti.
Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela su potrebne nešto drugačije tehnike.
Presoljenoj juhi ili gulašu okus možete vratiti dodavanjem malo vode ili kokosovog mlijeka. U slučaju da je jelo prerijetko, dodajte krumpir narezan na manje komade, malo riže ili brašna.
Također, malo soka od limuna će neutralizirati preveliku slanoću.
Kada je riječ o preslanoj slanini, pršutu ili šunki, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebala upiti baren dio soli. Rješenje za preslane šnicle je umak blagog ukusa, piše B92.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.