Znate li da određene vrste voća i povrća ne samo da ne morate, već ne bi ni trebalo gulite? Osim što ćete uštedjeti vrijeme, zadržat ćete i mnoge hranjive sastojke i okuse koji bi se izgubili guljenjem.
Krumpir
Uobičajeno je da se za pire krumpir, krumpir salatu, pa čak i pečeni krumpir, odstranjuje kora. Ali to je loša ideja, jer 20 posto hranjivih vrijednosti, kao što je vitamin B, tragovi minerala i vlakana, dolaze iz kore. Krumpir samo dobro operite.
Patlidžan
Kora patlidžana sadrži fitonutrijent nasunin – jak antioksidans koji pomaže u borbi protiv oštećenja sstanicaa zbog kojih dolazi do starenja ili bolesti.
Svježi krastavci
Iako može biti malo gruba, kora tamnozelenih krastavaca je odlična za jačanje imunitetajer sadrži antioksidanse i vlakna, koji sprječavaju zatvor.
Mrkva
Sve dok je dobro operete, nema nikakvog razloga da je gulite.
Jabuke
Mnogi uklanjaju koru jer je nju teško sažvakati, ali kora jabuke je bogata vlaknima, koja će vas zasititi i pomoći probavi, piše B92.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.