Dvaput u godini, u proljeće i ujesen, trebalo bi pojačano uzimati vitaminske dodatke prehrani.
Već sad bi trebalo početi s unosom vitamina, jer kad se razbolite, tad je već kasno. Hranom je teško unijeti potrebne vitamine i minerale, jer je previše prerađena, a način na koji je pripremamo, poništava njihovo djelovanje.
U vrijeme prehlada i viroza trebalo bi pripaziti i na unos vitamina grupe B, koji tijelu vraćaju energiju i obnavljaju nervni sustav te tako i jačaju čitav obrambeni sustav organizma. Posebnu pažnju na unos vitamina i minerala trebali bi posvetiti sporaši, trudnice, ljudi sa šećernom bolešću te oni s pojačanim psihofizičkim opterećenjem. Također, potrebno je uvesti promjene u prehrani, jer previše šećera doslovno ubija imunitet i minerali, a posebno cink, željezo, magnezij i selen, imaju važnu ulogu u podizanju imuniteta.
Da biste svakog dana dobili potrebnu dozu vitamina i minerala te na prirodan način ojačali imunitet i tijelu osigurali energiju, izmiksajte kivi, narandžu, pola limuna, pola banane i žlicu meda. Ako ste ljubitelj voća i povrća, ovom napitku za jačanje imuniteta dodajte i šaku zelenog lisnatog povrća, koje je bogato mineralima, a koje, zajedno s vitaminima iz voća, čini odličnu kombinaciju za imunitet, piše Dnevni avaz.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.