Savršeni pohani kruh hrskav je na rubovima i nježno mekan u sredini. Nije previše mastan, ali ni suh. No ako je gnjecav, zagoren na nekim dijelovima, a na drugima nedovoljno pečen, zasigurno negdje griješite.
Pohate li kruh samo na maslacu ili pretjerujete s jajima, nećete dobiti sočno savršenstvo lagano hrskavo na rubovima, piše Punkufer.hr.
Ovo su greške zbog kojih vam pohani kruh ne ispada kako ste željeli!
Režete ga previše tanko
Ako su kriške suviše tanke, kruh će se raspasti jer je smjesi od jaja potrebno nešto na čemu će se držati. Problem je i ako ih ne režete ravnomjerno pa se lako može dogoditi da mjestimično zagore. Centimetar do centimetar i pol solidna je debljina.
Koristite svježi kruh
Kruh koji je proveo cijeli dan u košarici bolje upija smjesu pa samim time postaje sočniji, dok bi svježi mogao biti previše suh.
Pečete kruh na maslacu
Maslac gori na visokim temperaturama, pa je bolja opcija pržiti kruh na mješavini maslaca i biljnog ulja.
Stavljate previše jaja
Kao okvirna formula za pripremu smjese može poslužiti omjer od četvrtine šalice mlijeka i jednog jajeta na dvije kriške kruha. Pretjerate li s jajima, rezultat će biti sličniji kajgani nego pohanom kruhu. Želite li smanjiti doživljaj jaja, koristiti možete i samo bjelanjke.
#related-news_0
Kupujete nemasno mlijeko
Koliko god bismo mi to htjeli, pohani kruh nikada neće biti na popisu dijetne hrane. Stoga za bolji okus iskoristite punomasno mlijeko.
Zaboravljate začine
Prstohvat cimeta ili vanilije u smjesi poboljšat će slatku varijantu, kao i malo šećera u prahu. Jedete li kruh sa sirom i šunkom, dodajte soli i papra ili vlasac, muškatni oraščić, pa čak i parmezan.
Budite strpljivi
Ulje mora biti vruće kako pohani kruh ne bi popio puno masnoće. Pecite ga na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.