To što jedete salatu nužno ne znači da je ona zdrava. Kako biste bili sigurni da ste pojeli ukusan i zdrav obrok, evo što biste trebali dodati u svoju salatu.
Jaja – Najnovije istraživanje sveučilišta Perdue pokazalo je da ako se u salati nalazi i jaje, organizam će čak 500 puta više apsorbirati hranjivih tvari iz povrća.
Zelena salata – Neizbježan sastojak svake salate, zelena salata je prepuna antioksidansa i zdravih sastojaka.
Kelj – Ako vam se sviđa okus kelja, slobodno ga uključite, ne zato što je zdravije od svih ostalih.
Umak – Iako vam je najbrže salati dodati umak iz trgovine, puno je zdravija varijanta napraviti domaći umak.
Orašasti plodovi – Slobodno ih dodajte u salatu i bit ćete vrlo zadovoljni hrskavim efektom.
Punomasni sirevi – Dvije nove studije koje je objavio časopis American Journal of Clinical Nutrition otkrile su da su punomasni mliječni sirevi odlični za zdravlje.
Šipak (nar) – Umjesto grožđica ili suhih brusnica koje su vrlo popularan dodatak u mnogim salatama, radije se odlučite za šipak ili svježe grožđe, piše Tportal.