Popularni Ultra festival ostaje u Splitu do 2017. godine

Showbiz 13. svi 201518:51 > 18:54
EPA/JOE SKIPPER

Mega spektakl na Jadranu, popularni Ultra festival ostaje u Splitu do 2017. godine. U srpnju na supertulum dolaze gosti iz 140 zemalja svijeta. Grad Split pomoći će sa 900.000 kuna i poručuje da će napraviti sve da ovaj festival zadrži i dalje.

Cape Town, Buenos Aires, Miami, Tokio i Split – zajedničko tim gradovima je Ultra Music Festival. Jedna od najpoznatijih svjetskih karavana elektronske glazbe i ove će se godine zaustaviti na Poljudu i time Split i Dalmaciju pretvoriti u svjetski grad plesa. Festival u svom trećem izdanju raste u odnosu na prve dvije godine.

Trajat će punih 7 dana, a plesat će se u Splitu te na Hvaru, Braču i Visu. Karte se već uvelike prodaju, a kupuju ih gosti iz čak 140 država.

PROČITAJTE JOŠ

U prve dvije godine ova manifestacija napravila je nemjerljivu reklamu Splitu i Hrvatskoj, a za vrijeme četiri dana koliko je festival trajao 2014.godine, grad pod Marjanom i okolica dobili su višestruku korist.

Uz preko 150.000 posjetitelja kroz 5 dana i 40 milijuna eura potrošnje u Splitu i okolici, prošlogodišnje izdanje je otkrilo i manje nedostatke poput problema sa sanitarnim čvorovima. Organizatori su svjesni mrlje koju je taj propust bacio na inače sjajnu organizaciju, a ove godine ništa ne prepuštaju slučaju.

Ultra Music Festival udomaćio se u Splitu. Trenutni ugovor garantira nastavak party bajke do 2017.godine, no sudeći prema zadovoljstvu svih aktera, lako je moguće kako će festival u srcu Dalmacije ostati i dulje.

Pogledajte prilog.