Želite gledati YouTube bez oglasa? Korisnici otkrili jednostavan trik

Tehnologija 12. lip 202020:44 > 20:51
REUTERS/Dado Ruvić

Na servisu Reddit objavljen je jednostavan način kako gledati video zapise na YouTubeu u web pregledniku za stolna računala tako da vas pritom ne ometaju oglasi. Želite gledati YouTube bez oglasa?

Za očekivati je kako u YouTubeu već žurno rade na uklanjanju propusta, ali ipak provjerite možete li i vi onemogućiti prikaz oglasa, piše tportal.

VEZANE VIJESTI

U URL videa kojeg želite gledati trebate dodati još jednu točku iza .com na kraju adrese poveznice.

Evo kako to treba izgledati:

S prikazom oglasa: www.youtube.com

Bez prikaza oglasa: www.youtube.com.

Ovaj način, točka ispred kose crte nakon koje slijedi ostatak adrese, uklanja reklame koje se prikazuju prije početka videa i one koje se pojavljuju tijekom reprodukcije.

Zašto postoji tako trivijalan način za zaobilaženje povećeg izvora prihoda ne samo za YouTube, već i Google u cjelini? Korisnik Reddita unicorn4sale ponudio je mogući odgovor.

Naime, riječ je o rubnom slučaju zbog kojeg web odredišta zaborave normalizirati hostname (naziv kojeg računalna mreža dodjeljuje vašem uređaju). Sadržaj svejedno biva isporučen, ali bez elemenata potrebnih za prikaz oglasa.

Pošto je ova objava već dobila blizu pet tisuća pozitivnih ocjena na Redditu, za očekivati je kako u YouTubeu već žurno rade na uklanjanju propusta. Stoga vas ne treba čuditi ako trik ipak ne upali, piše Verge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.