Zbog divljanja pijanih putnika avion morao prislino sletjeti

Regija 25. velj 201615:50 > 15:51
Izvor: Morgue File (Ilustracija)

Zrakoplov turske tvrtke "Pegasus Airlines" u četvrtak je bio je prisiljen neplanirano sletjeli u zračnu luku u Sarajevu zbog nekolicine pijanih putnika koji su ugrozili sigurnost leta, potvrdila je u četvrtak tijekom dana Granična policija BiH.

Zrakoplov turskog niskotarifnog prijevoznika letio je na liniji između Istanbula i Rima. Plan leta poremetila su petorica turskih državljana koji su počeli izazivati izgrede, a posada je procijenila kako je time ugrožena sigurnost pa su zatražili izvaredno slijetanje u Sarajevu.

Granična policija BiH potvrdila je kako su njeni pripadnici intervenirali po prizemljenju zrakoplova te su uhitili petoricu izgrednika koji su bili u “vidno alkoholiziranom stanju”.

Navodi se i kako su oni tijekom leta vrijeđali putnike i posadu i otimali od stjuardesa alkoholna pića odbijajući ih platiti.

“Veseli” putnici su nakon uhićenja pritvoreni u tranzitnom odjelu sarajevske zračne luke i tamo će ostati na triježnjenju do petka kada će biti vraćeni u Istanbul narednim “Pegausovim” letom.

Avion je potom nastavio letjeti za Rim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.