Francuski veleposlanik: Emmanuel Macron dolazi u Srbiju kroz nekoliko tjedana

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u sljedećih nekoliko tjedana trebao bi stići u posjet Srbiji. Točan datum dolaska znat će se uskoro, najavio je franscuski veleposlanik u Beogradu Frederic Mondoloni.

Veleposlanik Frederic Mondoloni za ‘Večernje novosti’ izjavio je da Macronov posjet, planiran u prosincu 2018., nije otkazan, već odgođen zvbog unutarnjih prilika u Francuskoj, odnosno prosvjeda na pariškim ulicama. 

“Veoma naporno radim na dogovorima s Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći predložiti konkretan termin. Očekujem da će se posjet dogoditi u sljedećih nekoliko tjedana”, kazao je Mondoloni.

Očekuje da će centralne teme susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Emmanuela Macrona, osim ekonomije i francuskih investicija, biti i situacija u regiji, odnosno pronalazak rješanja za situaciju s Kosovom.

“Što prije se postigne sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o carinama na srpske proizvode i nadamo se da će se to uskoro ostvariti”, rekao je francuski veleposlanik u Beogradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram