2TDK: Ispravak, odnosno prikaz drugih činjenica na tekst "Tko je Stojan Petrič?"

Regija 06. lis 202014:39 > 14:44
Pixabay

2TDK: Ispravak odnosno prikaz drugih, suprotnih činjenica na članak "Tko je Stojan Petrič?"

“Društvo 2TDK postupke javne nabave vodi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi (ZJN-3), koji u članku 75. navodi razloge za izuzeće ponuđača. Članak izričito navodi da “mora naručitelj iz sudjelovanja u postupku javne nabave isključiti gospodarski subjekt ako prilikom provjere u skladu sa 77., 79. i 80. člankom tog zakona utvrdi ili je drugačije obaviješten da je gospodarskom subjektu ili osobi, koja je član upravnoga, rukovodećeg ili nadzornog tijela tog gospodarskog subjekta ili ima ovlasti za njegovo zastupanje ili odlučivanje ili ga nadzire, bila izrečena pravomoćna presuda koja ima elemente sljedećih kaznenih djela, koja su definirana u Kaznenom zakonu”, u nastavku se navodi o kojim je kazenim djelima riječ.

Javni naručitelj odlučuje o izuzeću na temelju važećeg zakonodavstva, koje između ostalog predviđa pravomoćnu osuđujuću presudu kao uvjet za izuzeće te prije svega ne dopušta mogućnost arbitrarne odluke predstavnika naručitelja o tome tko će graditi drugi kolosijek. U skladu sa Zakonom o javnoj nabavi prijedlog odluke u ime naručitelja priprema za to imenovana najmanje šesteročlana stručna komisija, potom se o tome izvijesti Investicijska komisija Nadzornog odbora 2TDK te nakon odobrenja te odluke još Nadzorni odbor 2TDK, koji daje suglasnost za sklapanje ugovora s izabranim izvođačem. Budući da je uprava društva 2TDK dvočlana, generalni direktor ne može nijednu odluku donositi samostalno i bez poštivanja opisanih postupaka.

Društvo 2TDK javnu nabavu vodi u skladu s donesenom Strategijom javne nabave koja jamči transparentnost postupaka za sve vrijeme trajanja projekta. Strategija je usklađena sa svim dionicima, dakle i sa svim europskim institucijama koje sudjeluju u projektu. Da imaju europski sufinancijeri bilo kakve dvojbe u vezi vođenja postupka javne nabave, europska sredstva projektu Drugi kolosijek i društvu 2TDK sigurno ne bi dodijelili, prenosi metropolitan.si.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.