Kraj istrage, nitko nije odgovoran za LOTO skandal

Regija 30. lis 201509:44 > 09:49
Ilustracija

Više javno tužiteljstvo u Beogradu nije utvrdilo pojedinačnu kaznenu odgovornost u sumnjivom izvlačenju igre na sreću "Loto", zbog čega je zatvorilo istragu, rečeno je agenciji Beta.

Sumnjivo izvlačenje brojeva u 59. kolu ovog ljeta kada se peti broj kombinacije pojavio na ekranu prije nego što je kuglica izvučena iz bubnja, uznemirilo je javnost i potreslo Državnu lutriju Srbije.

Nadležni u Državnoj lutriji Srbije tada su poručli da je u pitanju tehnička greška.

Kako je glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva Tatjana Sekulić rekla za “Blic”, tužiteljstvo je razmotrilo rezultate predistražnog postupka koji je provela policija, tijekom kojeg su obavljeni razgovori i vještačenja, i utvrdilo da ne postoji sumnja da je počinjeno “bilo koje kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti”.

 Podsjetimo, ljetos su zbog tog skandala, na račun hrvatske firme koja proizvodi softver za Lutriju stigle teške optužbe.

Arsen Dobrot, direktor prozvane tvrtke Nirvana sa sjedištem u Zagrebu kazao nam je tada:

‘Mi proizvodiomo softvere za lutriju za cijelu regiju, ali Lutriju Srbije vodi amaterska ekipa koja ovaj skandal želi iskoristiti da oblati mene i moju tvrtku zato što neovlašteno koriste moj softver, a zbog čega protiv njih podižem tužbu’, kazao je Dobrota za N1.

‘Naš softver koristi se na serverima, ali ne na televizijskim ekranima. Televizijski softver radi netko drugi’, dodao je.

Ovakve greške mogu se dogoditi, kaže nam Dobrota, ali je nevjerojatna slučajnost da ‘krivi broj’ bude izvučen odmah potom te da je logično da sve danas izgleda sumnjivo.

https://youtube.com/watch?v=uUBKrXRQG3U