Vučić: U Srebrenici će me dočekati aplauzom

Regija 03. stu 201515:25 > 15:25
N1

"Bošnjaci i Srbi su isti, samo im je religija i vjera različita", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić uoči odlaska u Sarajevo.

Vijeće ministara BiH i Vlada Srbije održat će u srijedu zajedničku sjednicu na kojoj bi se trebalo razgovarati o važnim infrastrukturnim projektima i suradnji u svim sferama i da to ne “smije ostati na nivou političkih razgovora, kojima bi netko u Europi trebao biti zadovoljan”, ističe Vučić.

Sigurnosna situacija u glavnom gradu BiH je na visokom nivou, a srbijanski premijer tvrdi da se ne boji za svoju sigurnost.

“Ne strahujem za sigurnost nakon napada u Srebrenici, a o tome nije ni razgovarano. Posjetit ću to mjesto za nekoliko dana. Srbija će izdvojiti značajan novac za tu malu opštinu. Vraćat ćemo se i pomagati. Ne na groblju, ali na nekom drugom mjestu, ti ljudi koji su me gađali i pokušavali me istući, oni će me dočekati aplauzima”, rekao je Vučić u intervjuu za B92.

Srbi i Bošnjaci su vrlo slični kao narod, smatra Vučić.

“Mi želimo i dobre odnose s Albancima, ali to je drukčije društvo i kad živimo jedni do drugih. S Bošnjacima smo gotovo isti, religija i vjera su različiti. Zato ćemo se boriti za najbliže odnose, BiH je jedna od najvažnijih izvoznih destinacija i to je značajno za nas”, zaključio je Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.