U dva vlaka u Sloveniju ušlo 2.085 izbjeglica

Regija 09. stu 201509:53 > 09:55
Izvor: N1

U ponedjeljak tijekom jutra u slovensku Dobovu u dva je vlaka ušlo 2.085 izbjeglica, potvrdila je slovenska policija, dodavši da za sada nema najava o tranzitu novih izbjeglica.

Na željezničkoj postaji u Dobovi i obližnjoj zgradi bivše ljevaonice još je oko 1.000 izbjeglica kojima je nuđena potrebna pomoć i opskrba, dok su ostali već prebačeni u ostale prihvatne centre po državi, većinom na granici s Austrijom. U Austriju je u pratnji slovenske policije danas u ranim jutarnjiim satima prebačeno 538 izbjeglica.

U subotu je u Sloveniju ušlo 1.700 izbjeglica, što je najmanje od sredine prošlog mjeseca, zbog čega su prihvatni kampovi u Gornjoj Radgoni i Šentilju, odakle oni odlaze u Austriju, bili jedno vrijeme prazni, ali se broj izbjeglica u zadnja 24 sata opet nešto povećao, navode u slovenskoj policiji.

Nešto veće brojeve izbjeglica očekuju i sljedećih dana zbog vijesti o prekidu štrajka grčkih prijevoznika koji izbjeglice prevoze trajektima s otoka na kopno.
U malo više od tri tjedna od kako je Sloveniju zahvatio novi izbjeglički val kroz nju je po službenim podacima policije prošlo 165.000 izbjeglica.