VIDEO / Predsjedavajuća na sjednici UN-a lupala šakom po stolu zbog Vučića

TANJUG/ TANJUG VIDEO/ nr

Na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na kojoj se raspravljalo o šestomjesečnom izvještaju UNMIK-a na Kosovu došlo je do verbalnog okršaja srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjedavajuće Vanesse Frazier s Malte.

Dajući riječ Vučiću, nakon kojeg je govorila kosovska predsjednica Vjosa Osmani, Frazier je naglasila da oboje imaju po tri minuta, prema prethodno postignutom dogovoru.

Vučić je umjesto da počne svoje izlaganje rekao kako to nije dogovoreno “ali nema veze”. Frazier je rekla da jest, a Vučić joj zatim upao u riječ negodujući i govoreći: “Ne, nije dogovoreno.” Frazier je tada podigla ton i lupila šakom o stol, navodeći da ipak jest dogovoreno, da joj je zamjenica rekla da je sa srpskim predsjedniom sve dogovoreno i da ne dopušta da njezina zamjenica bude predstavljena kao lažljivica

“Ja samo…”, pokušao je nešto objasniti Vučić, ali ga je Frazier prekinula i nije mu dopustila da dalje govori mimo izlaganja zbog kojeg je došao.

“Hvala gospodine predsjedniče, imate tri minute”, zaključila je Frazier.

Sjednicu je, osim ove scene, obilježio i dolazak više žena koje su sjedile iza kosovske predsjednice Vjose Osmani, za koje je ona rekla da su žrtva silovanja i zločina na Kosovu koje su počinili Srbi. Vučić je kod Frazier prosvjedovao zbog dolaska žena, ističući da je ovo prvi put da se takvo što događa na Vijeću sigurnosti UN-a.

“Ovakvo nešto se prvi put dogodilo u VS UN-a. Doveli ste ljude koji ne pripadaju ovdje: Ni diplomatskom zboru ni savjetničkom timu gospođe Osmani. To je vrsta političkog teatra i namještaljka za delegaciju Srbije“, kazao je Vučić i pokazao fotografiju Srpkinje koja je silovana na Kosovu i ubijena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.