Spektakl u najavi: Izvučeni parovi polufinala Lige prvaka

Nogomet 15. tra 201610:16 > 11:45
Izvor: Facebook | N1

U francuskom Nyonu održan je žrijeb polufinalnih parova Lige prvaka, koji su izborile dvije ekipe iz Madrida, Real i Atletico, Bayern iz Minhena te Manchester City.

Voljom žrijeba, odlučeno je da se u polufinalu sastanu Manchester City – Real Madrid i Atletico Madrid – Bayern Minhen. 

Izvlačenje je bilo otvorenog tipa, što znači da prva izvučena ekipa je domaćin prvog meča, ali i to da je svatko mogao izvuči svakoga. 

Potrebno je bilo nominalno odrediti i domaćina na San Siru, a to će biti pobjednik susreta City – Real. 

Susreti pretposljednje faze najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu raspoređeni su za 26 i 27. travanj, dok se uzvrati igraju 3. i 4. svibnja.

Finale Lige prvaka, i nasljednik Barcelone na tronu najboljeg kluba Europe saznat će se 28. svibnja u Milanu, na stadionu San Siro.

Podsjećamo, Barcelona je ekipa koja brani titulu, ali nakon što ju je u dvomeču izbacio Atletico Madrid, postalo je evidentno da neće postati prvi tim koji će obraniti naslov Lige prvaka. Kao što smo rekli, novog klupskog prvaka Europe u nogometu dobit ćemo u gradu koji “živi nogomet”, Milanu, 28. svibnja. 

Izvlačenje parova u švicarskom gradu Nyonu vodio je šef komunikacija UEFA-e Pedro Pinto i Giorgio Machetti, šef natjecateljske komisije, dok su ruke Dejana Stankovića izvlačile parove polufinala Lige prvaka.