Odabir izbornika BiH: Pregovori s Magathom danas u Beču

Nogomet 05. pro 201411:09 > 11:11
Izvor: ANADOLIJA

Delegacija "ad hoc" Komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) danas će u Beču obaviti razgovor s Felixom Magathom, njemačkim stručnjakom koji je jedan od kandidata za izbornika bh. reprezentacije.

Magath, uz Milovana Rajevca (Srbija), jedini je stranac sa kojim će biti obavljeni razgovori, a to će u glavnom gradu Austrije učiniti tim kojeg će činiti potpredsjednici N/FS BiH Ivan Beus i Drako Ljubojević, te generalni tajnik Jasmin Baković. 

Pregovori sa kandidatima za izbornika bit će zavšeni početkom idućeg tjedna, u ponedjeljak ili utorak kada će članovi Komisije za prijedlog imenovanja izbornika BiH razgovarati sa Sergejom Barbarezom, bivšim kapetanom bh. reprezentacije. Kako saznaje Anadolu Agency, nakon razgovora sa Barbarezom, Komisija će skratiti listu kandidata, vjerovatno, na tri ili četiri trenera od kojih će jedan postati nasljednik Safeta Sušića na klupi Zmajeva.

Selektora će birati 14 članova Izvršnog odbora N/FS BiH (jedan član suspendiran) na sjednici zakazanoj za 11. prosinca. Onaj stručnjak za kojeg glasa najmanje 12 predstavnika “nogometne vlade” bit će inauguriran za izbornika od kojeg čelnici N/FS BiH očekuju da državnu ekipu vrati na pobjednički kolosijek i pokuša je odvesti na EURO 2016 u Francusku.

Podsjetimo uz Magatha i Barbareza, kandidati za izbornika BiH s kojima su do danas obavljeni razgovori su i Blaž Slišković, Milovan Rajevac, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Amar Osim, te Dragan Okuka.