Henrik Larsson trener Helsingborga

Nogomet 10. stu 201419:43 > 19:44
Izvor: REUTERS/Thomas Johansson/TT News Agency

Bivši napadač švedske nogometne reprezentacije Henrik Larsson novi je trener švedskog prvoligaša Helsingborga u kojemu je započeo svoju profesionalnu karijeru.

Larsson je za Helsingborg početkom 90-ih godina postigao 61 pogodak u 51 utakmici nakon čega je otišao u Feyenoord, pa Celtic i potom Barcelonu s kojom je 2006. osvojio naslov europskog prvaka prije no što se vratio u Helsingborg u kojemu je odigrao posljednje četiri godine svoje igračke karijere osim polugodišnje posudbe u Manchester Unitedu za koji je igrao u proljeće 2007. 

pročitajte još

Igrajući za Celtic u sezoni 2000/01. osvojio je “Zlatnu kopačku” kao najbolji strijelac u svim europskim ligama sa 35 pogodaka, a za švedsku reprezentaciju Larsson je postigao 37 golova u 106 nastupa

Ove je godine Larsson bio trener Falkenberga s kojim je uspio zadržati prvoligaški status, ali je napustio tu dužnost kada je stigao poziv iz njegova rodnog grada.

Zanimljivo, u Helsingborgu će Henrik Larsson biti trener svom 17-godišnjem sinu Jordanu, koji također igra na poziciji napadača.

“Razgovarali smo o tome kod kuće i znamo da je važno napraviti razliku između igrača Jordana i oca Henrika. Kako ja to vidim, svatko mora raditi ono što je najbolje za Helsingborg”, kazao je Larsson.