Metličić: Uživao sam od prve do zadnje minute

Ostali sportovi 28. sij 201616:38 > 16:40
REUTERS/Grzegorz Celejewsk

Legendarni bivši kapetan 'kauboja', a sadašnji pomoćni trener hrvatske reprezentacije, Petar Metličić priznao je kako je 'uživao od prve do posljednje minute' u nevjerojatnoj pobjedi protiv Poljske koja je odabranike Željka Babića odvela u polufinale europskog prvenstva.

“Bio je to san snova, ja sam na klupi uživao od prve do posljednje minute,” kazao je Metličić.
Metličić je kao igrač osvojio zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Ateni 2004. i svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine, međutim smatra kako njegova generacija nije napravila ništa prema ‘čudesnoj pobjedi protiv Poljske’.

“Ono što je moja generacija napravila je ništa prema ovome. Mi smo sve gazili, ali s jedan pogodak razlike, a ovo je bilo nestvarno.”
Bivši rukometaš Brodomerkura, Metković Jamba, Ademar Leona, Ciudad Reala, Celja i Montpelliera je priznao kako prije utakmice Norveška – Francuska nije vjerovao u čudo. 
“Kada nam je Norveška otvorila vrata pobjedom protiv Francuske pojavila se nada. Ja sam vjerovao da ćemo pobijediti Poljsku. No s 11 razlike je bilo teško očekivati,” kazao je dodavši: “Željeli smo odigrati jednu pravu mušku utakmicu pred 15,9000 gledatelja. Fantastično smo se pripremili i dečki su odigrali savršeno.”
Osvrnuo se i na nadolazeći polufinalni ogled protiv Španjolske.
“Samopouzdanje i elan su na visokom nivou. Međutim, sada se moramo koncentrirati na utakmicu protiv Španjolske jer ne želimo ovdje stati. Kada smo već dobili ovu priliku bilo bi šteta ne iskoristiti je.”
“Pero” smatra kako su reprezentacije koje su ostale u igri za medalje (Španjolska, Norveška, Njemačka) kvalitetne, ali koje možemo pobijediti.
“Sasvim sigurno bit će zanimljiva završnica. Naš idući suparnik ima dobru ekipu. Odlično igraju obranu, tjeraju te na pogreške, imaju i kvalitetne vratare. Iskusniji su i stariji. Međutim, u igri 6 na 6 imaju problema. Malo su nedorečeni u napadu i tu vidim našu priliku,” zaključio je Metličić.
Polufinale između Hrvatske i Španjolske je u petak u 21 sati u Krakowu.