Zagreb: Otvoren Europski tjedan sporta

Ostali sportovi 12. ruj 201512:57 > 13:06
Borna Filic/PIXSELL

Biciklističkom turom od Europskog trga do jezera Bundek u subotu je u Zagrebu obilježen 1. Europski tjedan sporta.

“Hrvatska nije dovoljno aktivna, pozivam sve da danas s Bundeka krenu s redovnom aktivnošću. Pozdravljamo incijativu Europske komisije i nadamo se da će ovo postati tradicionalni događaj” rekao  ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Biciklističku kolonu do Bundeka predvodili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i pomoćnik ministra za sport Tomislav Paškvalin koji su osobnim primjerom pokazali su kako bi tjelesna aktivnost trebala biti sastavni dio svakodnevnog života. Oni su pozvali građane da se pridruže brojnim sportskim aktivnostima koje će se u sedam tematskih jedinica održavati na jezeru Bundek na kojem se očekuju brojni biciklisti, utrke za djecu, Dharma Joga, Fokus point pilates trening, Zumba, Savate, Nambudo, Aikido, Capoeira, Judo i Hrvanje.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Najbitniji cilj ovog europskog projekta, koji po prvi puta obuhvaća sve zemlje EU, je promijeniti crne statistike koje govore kako velika većina ljudi nije dovoljno tjelesno aktivna.

Cjelodnevni središnji nacionalni događaj Europskog tjedna sporta, kroz veliko putovanje raznim sportovima građanima nudi mogućnost građanima da se s njima upoznaju te odaberu najbolje za sebe i svoja znanja nastave primjenjivati u svakodnevnom životu. Svi sadržaji na Bundeku su besplatni i traju do 22 sata.