EP u rukometu: Favoriti Francuska, Danska i Poljska

Ostali sportovi 15. sij 201614:52 > 14:55
Izvor: Facebook

Susretom selekcija Hrvatske i Bjelorusije danas počinje Europsko prvenstvo u rukometu koje se igra u Poljskoj i koje će trajati do 31. siječnja.

U Poljskoj neće biti reprezentacije BiH, koja nije uspjela u minulim kvalifikacijama ostvariti plasman, a favoriti za osvajanje EP-a su selekcije Francuske, Danske i domaćina Poljske.

Prvi put nakon niza godina Hrvatska se ne nalazi među favoritima na velikim natjecanjima. Smjena generacija i nepozivanje nekoliko još uvijek aktivnih legendi hrvatskog rukometa Kauboje će vjerovatno koštati borbe za prvih pet mjesta. Najbolji pokazatelj koliko hrvatski “senatori” nedostaju Vatrenima je rezultat iz prijateljske utakmice prije početka ovog EP-a, u kojoj je Hrvatska doživjela debakl protiv reprezentacije Slovenije i izgubila rezultatom 32:17. 

Ugodno iznenađenje, prema mišljenju eksperata, mogla bi biti upravo reprezentacija Slovenije koja je nekoliko godina odsustvovala iz samog svjetskog vrha, ali koja uz mlad i kvalitetan tim može postići mnogo.

Osim utakmice Hrvatska – Bjelorusija, do kraja dana će se igrati susreti između Francuske i Makedonije, Islanda i Norveške, a u 20:30h igraju Srbija i Poljska.

RASPORED I SATNICA PRVOG DANA:

Hrvatska – Bjelorusija (16:00h)

Francuska – Makedonija (18:00h)

Island – Norveška (18:15h)

Poljska – Srbija (20:30h)