Irska policija pronašla šesnaest ilegalnih migranata u kontejneru trajekta

Svijet 21. stu 201922:56 > 22:57
Ilustracija

Posada putničkog trajekta koji je iz Francuske putovao za Irsku pronašla je u četvrtak 16 ilegalnih migranata bliskoistočnog podrijetla koji su bili smješteni u zapečaćenom kontejneru, a ustanovljeno je da su svi u dobrom stanju, objavila je irska policija.

Šesnaest muškaraca pronađeno je tijekom rutinske inspekcije trajekta, dok je putovao iz francuske luke Cherbourg u južnoirsku luku Rosslare, rekao je glasnogovornik švedske brodarske tvrtke Stena Line.

Policija je rekla kako vjeruju da su svi migranti punoljetni, ali još nije potvrđen identitet jedne osobe koja bi mogla biti maloljetna.

Osoblje na trajektu je, uz pomoć vozača kamiona, otvorilo kontejner, a muškarci su dovedeni u privatni salon, gdje im je pružena liječnička skrb, navodi se u priopćenju policije.

Policija pregledava kamion, za koji kažu da je u vlasništvu lokalne irske tvrtke.

Vlasnici i vozač, muškarac u pedesetima koji je stanovnik Irske više od 25 godina, u potpunosti surađuju s istražiteljima, objavila je policija.

Krajem listopada otkriveno je 39 mrtvih osoba, za koje se vjeruje da su vijetnamski migranti, u stražnjem dijelu hladnjače kamiona blizu Londona.

Zbog toga je podignuta optužnica protiv dvoje ljudi u Velikoj Britaniji i osam u Vijetnamu.

Nizozemske su vlasti u utorak pronašle 25 migranata smještenih na teretnom trajektu, ubrzo nakon što je krenuo prema Velikoj Britaniji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.