Potpredsjednik Europske komisije poslao "ljubavno pismo" Britaniji

Svijet 26. pro 201916:48 > 16:50
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Velika Britanija "uvijek će biti dobrodošla vratiti se" u Europsku uniju, napisao je u "ljubavnom pismu" Britancima potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans, koje u četvrtak prenosi Guardian.

“Bio sam duboko povrijeđen kada ste odlučili otići”, napisao je Timmermans. “Ali isto tako tješi me pomisao da se obiteljske veze zapravo nikada ne mogu prekinuti.”

Timmermans se prisjetio svojih školskih dana u britanskoj školi u Rimu, ističući da je od tada Britanija uvijek dio njega.

“Sada odlazite i to mi lomi srce”, napisao je.

Britanija će napustiti EU 31. siječnja, kako je odlučila na referendumu u lipnju 2016., nakon što je taj rok nekoliko puta odgađan.

Nakon toga slijedit će prijelazno razdoblje od 11 mjeseci tijekom kojeg treba postići dogovor o budućim odnosima s EU-om.

Timmermans je izrazio žaljenje zbog toga što je Britanija, koja je uvijek imala podijeljena stajališta o EU-u, dilemu odlučila razriješiti referendumom.

“Tužno je što vidim da vam to nanosi štetu. Podijeljena stajališta će i dalje postojati, čak i nakon što odete”, dodao je.

“U tom vam je procesu naneseno toliko nepotrebne štete, kao i svima nama. A bojim se da će još slijediti”, zaključio je Timmermans.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.