Turska savjetuje svojim građanima da ne putuju u Rusiju

Svijet 28. stu 201514:54 > 14:58
Izvor: Reuters/Sergei Karpukhin

Tursko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je u subotu građanima da odgode sva putovanja u Rusiju koja nisu hitna, što je posljednji potez u eskalaciji sukoba između Moskve i Ankare zbog turskog rušenja ruskog aviona u utorak.

Ministarstvo je priopćilo da slijedom poteškoća s kojima su suočeni turski posjetitelji i građani u Rusiji, savjetuje Turcima da odgode sva putovanja koja nisu hitna.

Teško je popraviti štetu koju je rušenje ruskog aviona nanijelo rusko-turskim odnosima, a predsjednik Vladimir Putin tom incidentu daje najviši prioritet, rekao je u subotu za državnu televiziju glasnogovornik Kremlja.

Po riječima Dmitrija Peskova, Rusija bi trebala objaviti daljnje sankcije protiv Turske kasnije tijekom dana. Taj je potez uslijedio nakon što je Moskva priopćila u petak da će suspendirati bezvizni režim s Turskom od 1. siječnja 2016.
Rusija je pozvala sve partnere Turske, a posebice SAD, da utječu na buduće poteze vlade u Ankari. “Zabranjeno je dirati u Rusiju”, rekao je Peskov u intervjuu čije je izvadke unaprijed objavila agancija Interfax, a prenio je dpa.
Peskov je optužio Tursku za manipulaciju dokazima o rušenju ruskog aviona.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.