Najmanje 25 ubijenih u napadu IS-a u sirijskom Homsu

Svijet 26. sij 201614:31 > 14:35
Izvor: youtube/screenshot

Najmanje 25 ljudi je ubijeno, a 80 ranjeno, u utorak u samoubilačkom napadu u sirijskom gradu Homsu pod kontrolom vladinih snaga za koje je odgovornost preuzela sunitska militantna skupina Islamska država (IS), javljaju agencije pozivajući se na najnovije podatke.

IS je u izjavi objavljenoj na internetu potvrdio da se jedan od njihovih boraca automobilom punim eksploziva zabio u vojnu barikadu u četvrti Zahra u Homsu, poprištu nekoliko krvavih napada zadnjih mjeseci. U spomenutoj četvrti većinom žive pripadnici alavitske sekte kojoj pripada i predsjednik Bashar-al-Assad.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji raspolaže širokom mrežom izvora u zemlji zahvaćenoj ratom navodi da je među poginulima 15 vojnika regularne sirijske vojske.

IS je četvrt Zahru napao sredinom prosinca prošle godine i tom je napadu poginulo 16. ljudi.

U međuvremenu, uz potporu ruskog ratnog zrakoplovstva, Assadove snage su zauzele važan grad na jugu zemlje koji je bio pod kontrolom pobunjenika. Nakon žestokih borbi sirijske snage i borci libanonskog Hezbolaha zauzele su Sheikh Maskin, koji se nalazi između Damaska i Dare.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.