“Zastrašujući prizori”: Vjetar prevrnuo golemi brod, ozlijeđeno 25 ljudi

Svijet 22. ožu 202315:26
Twitter/@_HausOfVictor/via REUTERS

Ukupno 25 ljudi ozlijeđeno je nakon incidenta s golemim istraživačkim brodom u suhom doku u Edinburghu, objavila je škotska služba hitne pomoći.

Velika operacija spašavanja pokrenuta je u Imperial Docku u Leithu nakon što se brod nagnuo na desni bok. Petnaest osoba je prevezeno u bolnicu, a 10 je zbrinuto na mjestu događaja, prenosi Sky News.

Škotska služba hitne pomoći poslala je pet vozila hitne pomoći, zračnu ambulantu, tri traumatološka tima i druge resurse na mjesto događaja, dok su vatrogasci i policija također bili prisutni nakon dojave koja je stigla u 8.35 ujutro po lokalnom vremenu.

Vijećnik Leitha Adam McVey rekao je da se brod nagnuo zbog jakog vjetra, a prizor je nazvao zastrašujućim za one koji su se našli na brodu.

“Hitne službe reagiraju na veliki incident u dokovima Leitha – brod je izbačen iz skladišta zbog jakog vjetra. Zastrašujuće za one na brodu, moje misli su s onima koji su ozlijeđeni i nadam se da će se svi brzo oporaviti. Molimo, izbjegavajte to područje”, napisao je na Twitteru.

Snimke britanske televizije pokazale su da se brod The Petrel nagnuo pod kutem od 45 stupnjeva.

Brod je dio imovine pokojnog suosnivača Microsofta Paula Allena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.