Romska obitelj pobjegla iz sela nakon napada usred noći

Vijesti 03. velj 201610:00 > 10:14
Google Earth

Dvojica muškaraca upala su u kuću, probudili su djecu te počeli vrijeđati obitelj psujući im romsku mater. Jedan je imao drvenu letvu kojom je porazbijao sve prozore na kući vičući da se moraju hitno iseliti iz njihova sela, prevrnuli su namještaj i razbacali njihove stvari, dok je treći napadač čuvao stražu.

To je opis prošlotjednog napada na osmeročlanu romsku obitelj iz Staroga Graca, podravskog naselja kod Pitomače. Nakon ove traumatične večeri otišli su iz sela i sklonili se u Suhopolje. Policija još uvijek nije uhvatila počinitelje.

Za Jutarnji list slučaj je komentirao vlasnik kuće, koji ju je iznajmio romskoj obitelji i zbogg toga pretrpjeo neugodnosti od strane mještana. Navodi kako je žalosno da vlada tolika netrpeljivost prema Romima. Obitelj kojoj su iznajmili kuću “u velikom je šoku, pogotovo djeca koja su vidjela što su ti banditi radili, pa nije ni čudo što se boje i dalje živjeti u Starom Gracu”, kaže on. Na strani je svojih podstanara.

“Centar za socijalnu skrb nije imao primjedbi na njihov način i uvjete života pa sumnjam da su bilo koga provocirali. Očito je nekome zasmetalo što su u Stari Gradac došli živjeti Romi. Meni su redovito plaćali stanarinu i uvijek su bili ljubazni pa sumnjam da su bili bezobzirni prema susjedima i mještanima”, kaže vlasnik nekretnine Dubravko Tudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.