Razriješen sanacijski upravitelj SC-a

Vijesti 06. tra 201615:39 > 16:12
YouTube/ILUSTRACIJA

Na zatvorenom dijelu današnje, 13. sjednice Vlada Republike Hrvatske, Vlada je utvrdila više razrješenja.

Među ostalim je razriješen dosadašnji sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Pejo Pavlović.

Novim sanacijskim upraviteljem imenovan je Mirko Bošnjak.

Nova imenovanja na Vladi

Vlada je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice general-bojnika Slavena Zdilara imenovala glavnim inspektorom obrane, te na osobni zahtjev razriješila glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića, a privremenim glavnim ravnateljem, najduže na šest mjeseci, imenovala Zvonimira Vnučeca.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, novim ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije imenovan je Tomislav Petric. Dosadašnja ravnateljica Nataša Mikuš Žigman razriješena je dužnosti i imenovana zamjenicom ravnatelja.

Razriješeni su predsjednik i dva člana Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Branko Grčić, Venko Ćurlin i Predrag Matić. Novim predsjednikom, koji je po položaju ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, imenovan je Tomislav Tolušić, a članovima, kao predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, imenovani su Dragan Jelić i Davor Huška.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, Mladen Pejnović, Alen Leverić, Igor Rađenović, Daglas Koraca, Zdenko Antešić, Snježana Španjol i Vesna Nađ. Novim predsjednikom imenovan je Tomislav Boban, a članovima, koji su po položaju zamjenici ministara nadležnih ministarstava, te predstavnici sindikata i poslodavaca, imenovani su Leo Prelec, Robert Pauletić, Miro Škrgatić, Tugomir Majdak, Ivan Vukić, Mladen Novosel i Davor Majetić. Član Upravnog vijeća koji je po položaju zamjenik ministra financija imenovat će se naknadno.

Razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo Nadica Žužak te članovi Blaženka Mičević, Nevenka Benić i Marija Mioč. Novom predsjednicom imenovana je Ana Mandac, a članovima Miljenko Rakić, Nevenka Benić i Davor Huška, kao predstavnici nadležnih ministarstava.

Dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Dražen Pros, Ivan Pejić, Dijana Bezjak, Kristina Ferara Blašković, Krešimir Dragić, Jakša Puljiz, Joško Klisović, Dario Baron, Ankica Jakšić, Nada Trgovčević Letica, Ladislav Prekupec, Jasna Belošević Matić, Dragutin Ranogajec, Vedrana Stecca i Jasminka Martinović, razriješeni su dužnosti.

Novim predsjednikom, koji je po položaju dužnosnik Ministarstva poduzetništva i obrta, imenovan je Darko Horvat, zamjenikom predsjednika, koji je po položaju dužnosnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, imenovan je Predrag Šustar, a članovima, kao predstavnicima nadležnih ministarstava i institucija, imenovani su Ana Mandac, Ivan Lakoš, Krešimir Dragić, Sonja Bošnjak, Emilija Vučinić Margeta, Karolina Ivanković, Ankica Jakšić, Juraj Orenda, Boris Hajduković, Luka Burilović, Dragutin Ranogajec, Ilda Stanojević i Jasminka Martinović.

Imenovani su zamjenici predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću – Karolina Ivanković, Ante Babić, Leo Prelec, Ivana Jakir-Bajo, Sonja Bošnjak i Denis Kovačić. Opozvani su dosadašnji predstavnici i zamjenici predstavnika Vlade u povjerenstvima Gospodarsko-socijalnog vijeća te imenovani novi.

Tako su u Povjerenstvu za politiku plaća, porezni sustav i životni standard opozvani Tajan Drakulić, Inga Žic, Josip Lozančić, Tihomir Kralj, Mladen Duliba, Marijana Andrijić, Tomislav Mičetić i Darko Parić. Novim predstavnicima i njihovim zamjenicima imenovani su Mario Bebić, Irena Bačelić, Ksenija Cipek, Nada Petrović, Stipe Župan, Marijana Andrijić, Jagoda Botički i Sanda Pipunić.

U Povjerenstvu za socijalnu politiku opozvani su Mirjana Rađenović, Melita Čičak, Maja Sporiš, Ana Butković, Hrvoje Sadarić, Jasenka Hanže Hanzlin, Dragan Korolija-Marinić i Darija Šimić. Novim predstavnicima i njihovim zamjenicima imenovani su Marinko Papuga, Milenko Popović, Ante Babić, Ana Butković, Diana Topčić Rosenberg, Jasenka Hanže Hanzlin, Denis Kovačić i Marija Pećanac.

Nadalje, u Povjerenstvu za zapošljavanje, obrazovanje i usklađivanje s tržištem rada opozvani su Tatjana Dalić, Marija Knežević-Kajari, Sanja Major, Marina Gašpar Lukić, Ružica Beljo Lučić, Luka Juroš, Ankica Nježić i Adriana Mastelić, a imenovani su Mario Bebić, Nataša Feigl Subota, Marija Knežević-Kajari, Vesna Tudek Barberić, Srećko Tomas, Ana Tecilazić Goršić, Momir Karin i Zdenka Čukelj.

U Povjerenstvu za zakonodavstvo, kolektivne pregovore i zaštitu prava opozvani su Marina Kasunić Peris, Inga Žic, Tajana Drakulić, Ilija Tadić, Ranko Lamza, Jagoda Botički, Renata Duka i Ivan Crnčec. Novim predstavnicima i njihovim zamjenicima imenovani su Karolina Ivanković, Inga Žic, Ilija Tadić, Gordana Grizelj Portner, Jagoda Botički, Sanda Pipunić, Renata Duka i Ivan Crnčec.

I na kraju, u Povjerenstvu za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene opozvani su Marija Šćulac Domac, Jasenka Nećak, Franka Vojnović, Radoslav Barišić, Jelena Zrinski Berger, Kristina Čelić, Sabina Škrtić i Sanja Rendić Miočević, a imenovani Mario Šiljeg, Jasenka Nećak, Marija Vučković, Ana Markuz, Leo Prelec, Danijela Ćenan, Zdeslav Matić i Kristina Čelić.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Gordan Mršić i članovi Lidija Vugrinec, Danica Kramarić, Hrvoje Božić, Mladen Lončar, Sanja Jakšić i Ana Raić Knežević. Novim predsjednikom imenovan je Gordan Mršić, a članovima Lidija Vugrinec, Danica Kramarić, Slobodan Čalić, Marija Penava Šimac, Bernard Topić i Ana Raić Knežević, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija.

Razriješeni su predsjednica i članovi Upravnog vijeća Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Snježana Španjol, Vlado Guberac, Marijan Tomac i Kristina Svržnjak. Novim predsjednikom imenovan je Krunoslav Karalić, a članovima Vlado Guberac, Dražen Knežević i Jasminka Karoglan Kontić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.