'Zagreb je došao do toga da treba raskinuti vezu s Bandićem'

Vijesti 14. tra 201610:01 > 10:08
N1

Anka Mrak Taritaš rekla je za N1 da joj uopće nije aktualna tema o tome hoće li ona ili neće biti kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, i čiju će podršku imati.

“Nije tema podržati osobu A, B ili C. Tema su građani i građanke Zagreba, da na izbore idu najbolji kandidati, i da izaberu ono što je za njih najbolje. Ono što je u zagradi, koja stranka, to nije presudno građanima, ali dobar kandidat će sigurno biti”, rekla je Mrak Taritaš. Podsjećamo, SDP-ov Gordan Maras gostovao je jutros u Novom danu, gdje je među ostalim pozvao Mrak Taritaš da zajedno krenu u osvajanje Zagreba. OVDJE pogledajte cijelo gostovanje.

“Tema će to biti za jesen, hoćemo li surađivati. Krenula sam prva jer želim pokazati da postoji drugačiji način upravljanja Zagrebom. Ne referiram se ni na način na koji to radi Bandić. Moj cijeli radni vijek ima veze s tim kako se treba upravljati gradom. Ja sam u tome zdrave pameti i vrlo otvorena srca, veseli me da se otvori brdo tema koje nisu otvorene neko vrijeme”, kaže Mrak Taritaš.

“13 mjeseci do izbora je dugi period, tko zna što će se dešavati, ali su građani zaslužili da im se sve predstavi i da onda izaberu što je najbolje.”

O Bandiću: To je kao duga veza – shvatite da ima i nešto drugo

“Bandić upravlja 16 godina gradom. To je kao da ste u vezi i mislite da je sve u redu, pa idete dalje. A onda vam se otvori slika da postoji nešto drugo. Mislim da je Zagreb upravo došao do toga”, kaže Mrak Taritaš.

Kaže da nema problema s nadmetanjem oko toga hoće li biti jači kandidat HNS-a ili SDP-a.

“Idemo raspravljati koji bi kandidat bio najbolji i odraditi posao. Mislim da imam reference, imam jasan program, jasne teme, a tad početkom 2017., pa znate li koliko će vode proći ispod Savskog mosta do tada? Meni je neobično da je to sada tema, umjesto da su teme naslovnica reforme u državi.”

Entuzijastično o Pusić

“Pusić je kandidatkinja, gledala sam njezine odgovore, no ne mogu biti objektivna. Zamislite da Hrvatska ima kandidata za glavnog tajnika UN-a, i to je netko koga svi poznajemo. Zamislite kako je to velika stvar, to je jako puno”, rekla je o kandidaturi Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

Srbija i EU

Smatra da moramo biti razumni oko pregovora Srbije s EU.

“Znate koliko smo prošli i ne treba to preslikavati, ono što su naši susjedi činili nama”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.