Maras kandidat za gradonačelnika Zagreba?

Vijesti 14. tra 201608:17 > 08:39
N1

Bivši ministar poduzetništva i saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras rekao je da mu se Vlada Tihomira Oreškovića čini kao i većini građana.

“Nema Timovog tima”

Maras o Vladi Tihomira Oreškovića kaže da mu se čini kao i većini građana.

“Preko 60 posto građana nije zadovoljno radom Vlade. Čini mi se kao netko tko je na izletu, skuplja iskustva i reference, no svako malo netko na svoju ruku nešto radi, postoje nesuglasice između Orepića, Karamarka, Mosta i HDZ-a. Nema supstance i sadržaja. Oni očito ne funkcioniraju kao tim. Nema Timovog tima”, kaže Maras. Kao najveći uspjeh naglašava što se još nisu raspali nakon dva mjeseca.

“Karamarko je jučer odgovarao na pitanja o 1000 eura za svako dijete, a iako su uštedili par stotina tisuća kuna s ukidanjem ureda bivšeg predsjednika, to rade jer se obračunavaju s jednim političarem”, kaže Maras.

Cilj interpelacije koju je najavio u ime SDP-a je pokazati da banke ne smiju pokrenuti postupke na sudovima van EU, dakle u SAD-u. “Morali smo je pokazati u Saboru i nudimo Vladi gotovo rješenje”, rekao je i očekuju da im se pridruže svi zastupnici u Saboru.

“To je tisuću puta važnije nego ovo što su ukinuli ured bivšeg predsjednika, jer se radi o 8 milijardi kuna, radi se o suverenitetu i tome da Hrvatska mora zaštititi građane.”

Mi ćemo kao i do sada biti na strani građana, kaže Maras.

“Ne znam što Horvat radi”

“Prvi put nakon sedam, osam godina nema Poduzetničkog impulsa, odnosno novca za poduzetnike. Ne znam što Horvat radi, očito je shvatio ulogu ministra na način da ima šofera i tajnicu, a bavi se samo energetikom. Nažalost je nezainteresiran za taj posao i do sada nije ništa konkretno predložio. Zaustavljeni su natječaji iz europskih fondova, mijenjaju uvjete bespotrebno i ljudi se sada nemaju mogućnosti financirati. Ukinuli su nešto staro, a što je bilo dobro”, rekao je Maras o novom ministru poduzetništva.

“Orešković se treba zahvaliti Vladi Zorana Milanovića”

Građani moraju znati da je stopa rasta od 2 posto rezultat rada prethodne Vlade, rekao je.

“Orešković bi se trebao zahvaliti Vladi Zorana Milanovića”, smatra Maras.

O mogućnosti raspisivanja novih izbora

Koalicija Hrvatska raste je opozicija, imamo korektnu suradnju i vjerujem da će tako i dalje biti, kaže na pitanje o tome postoji li uopće još koalicija bivše Vlade.

“Naravno da uvijek postoji mogućnost preslagivanja u Saboru, no mislim da je za građane najpoštenije da jednostavno priznaju da ne ide, da ne funckioniraju, da nemaju ideja i da raspišemo nove izbore.”

O HNS-ovoj najavi okupljanja stranaka političkog centra, gdje bi ušao HNS, HSS, HRID, IDS…, Maras ponavlja da bi bilo najpoštenije ići na nove izbore.

“Svatko može poduprijeti koga hoće, ali mislim da im to ne bi bilo najpametnije, pogotovo HNS-u koji ima jako biračko tijelo u sredinama nesklonim Domoljubnoj koaliciji”, rekao je.

Poziv Anki Mrak Taritaš

“Pozivam Anku Mrak Taritaš da zajedno okupimo u Zagrebu koaliciju, i da napravimo od Zagreba grad kakav ovi građani zaslužuju. To je poziv Mrak Taritaš da se pridruži SDP-u u Zagrebu.”

“Mi smo imali izvrsnu suradnju, od koje je i HNS sigurno imao benefita. Mi ne gušimo partnera, nego širimo njegov utjecaj. Prije svega je Zagreb zaslužio novi početak, novu stranicu, i zajedno to možemo napraviti”, rekao je Maras.

“Bandić se malo umorio, vrijeme je da se malo i odmori”

“Ako SDP uspije okupiti HNS i HSS, pa i neke druge stranke poput HRIDA, omogućit ćemo Zagrebu da krene novim putem. Mislim da je gradonačelnik napravio dosta za Zagreb, ali da se sada malo umorio”, rekao je, a kaže i da je navijao da bi Mrak Taritaš mogla biti predsjednica HNS-a.

“Bandić je sigurno računao na podršku HDZ-a, ali ako građani Zagreba žele kontinuitet, vlast koju sada imaju na državnoj razini, a siguran sam da ne žele, onda će birati Bandića. Mislim da se Bandić malo umorio, puno je dao, i treba mu dati priliku da se malo odmori. Moramo krenuti novim snagama i novim putem”, smatra Maras.

O Rajku Ostojiću kaže da nije dobio podršku građana jer su napravili nekoliko pogrešaka.

“Nećemo to ponoviti jer moramo birati ono što je građanima najprihvatljivije”, kaže Maras i dodaje da je bila greška mijenjati kandidata u tijeku kampanje.

“Taj cijeli proces nije bio dobar. Nekad doneseš krivu odluku, ali ne želim se vraćati nazad, nego raditi na tome da imamo bolji grad sutra.”

Novi gradonačelnik imao bi šansu postati novi Većeslav Holjevac, da ostane zapamćen, rekao je Maras, koji je naglasio više stvari na kojima bi SDP radio u Zagrebu, poput jeftinijeg prijevoza, lake željeznice, općeg rada na infrastrukturi i pomoć građanima da bolje žive.

“Želim svoj grad napraviti boljim i da zajedno nađemo rješenje”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.