Pirotehničari stradali od najopasnije mine – 'promovke'

Vijesti 15. tra 201612:06 > 13:47
Ilustracija

Nešto prije podneva u Ličkom Ribniku poginuo je jedan pirotehničar, a dvojica su ozlijeđena, potvrdila je ličko-senjska policija.

Nesreću u kojoj su nešto prije podneva u Ličkom Ribniku stradali jedan pirotehničar, a dvojica su ozlijeđena, izazvala je eksplozija najopasnije mine, poznate i kao ‘promovka’, izjavio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Dražen Jakopec.

U izjavi Hini Jakopec je kazao da ne može riječima opisati koliko mu je uvijek teško kod ovih nesreća pa tako i kod ovog stradavanja u kojemu je jedan pirotehničar preminuo, a dvojica su ozlijeđena.

“Previše sam rastresen da bih išta komentirao. Znamo da su stradali od ‘promovke’, najopasnije mine, ali očevid traje i kakav god ishod bio mogu reći da treba razinu sigurnosti dići na višu razinu, da se više ne bi događala ovakva stradavanja”, rekao je Jakopec.

Prema prvim policijskim informacijama od eksplozije mine na polju u Ličkom Ribniku, gdje je u tijeku razminiranje minsko-sumnjivih područja, poginuo je pirotehničar tvrtke BIOS-F iz Lekenika.

Ranjeni pirotehničari izvan životne opasnosti

Ranjeni pirotehničari zbrinuti su u gospićkoj Općoj bolnici, doznaje se u Županijskom zavodu za hitnu medicinu.

Dvojica 36-godišnjih pirotehničara koji su u minskom incidentu u Ličkom Ribniku ozlijeđeni  nisu u životnoj opasnosti pa je jedan otpušten na kućnu njegu, a drugi premiješten iz gospićke u karlovačku Opću bolnicu.

Zamjenik ravnateljice Opće bolnice u Gospiću Petar Radošević kazao je da su dvojica ozlijeđenih pirotehničara u bolnicu dovezeni nešto iza podneva vozilom njihove pirotehničarske tvrtke te su bolnički obrađeni i već otpušteni.

“Mogu reći da ni jedan od dvojice ranjenih pirotehničara nije životno ugrožen, oni su kod nas zbrinuti i transportirani bez ikakve daljnje ugroze, jedan s lakšim ozljedama kući, a drugi s težom ozljedom u karlovačku bolnicu”, rekao je Radošević.

Prema neslužbenom izvoru sva trojica pirotehničara su Karlovčani, poginuli je imao 39 godina, a a svu trojicu angažirala je tvrtka BIO-F iz Lekenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.