Kuščević: Riješeno pola milijuna zahtjeva za legalizaciju

Vijesti 10. svi 201620:09 > 20:14
Izvor: N1

U Hrvatskoj je do sada podneseno oko 800 tisuća zahtjeva za legalizaciju, a riješeno ih je gotovo 500 tisuća, rekao je u utorak u Splitu ministar graditeljstva Lovro Kuščević, koji je najavio da će "za nekoliko dana u funkciji biti Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra".

Kako je rekao Kuščević, ministarstvo radi na izmjenama zakona koji će dodatno ubrzati proces legalizacije i pojednostavniti samu proceduru te razmišlja o drugačijem rasporedu financijskih sredstava od prihoda legalizacije kako bi se povećali prihodi županijama.

Na pitanje što je sa sređivanjem zemljišnih knjiga, podsjetio je da je Vlada prihvatila program refomi, a jedna od njih je konačno spajanje katastra i zemljišnih knjiga u jednu jedinstvenu instituciju. “Prvi korak je implementacija Zajedničkog informacijskog sustava (ZIS) u cijeloj Hrvatskoj”, rekao je ministar Kuščević te najavio da će u nekoliko idućih dana ZIS svečano pustiti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kuščević je u Splitu bio na izboru za predsjednika splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.