Obrana supruge: 'Što bi trebala, sjediti doma i gledati TV?'

Vijesti 18. svi 201611:46 > 11:52
Dusko Marusic/PIXSELL

Jutros je u Saboru održan sastanak kluba zastupnika Domoljubne koalicije nakon kojega se novinarima obratio šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Po dolasku na sastanak Tomislav Karamarko nije želio davati izvaje novinarima, no obratio im se nakon sastanka:

“To su ljudi, profesionalci koji moraju sjediti u Saboru i biti ovdje. Postoje opravdani razlozi zašto neki nisu došli, ali to se neće više događati. Ili će se barem događati manje. Sutra ćemo na predsjedništvu razgovarati da se to možda počnje kažnjavati. Ovo se dogodilo tri puta zaredom, ne možemo tako raditi. Možemo mi u Vladi raditi što želimo, ali ako ovo ne funkcionira… Ali danas će funkcionirati.”

“Milijan Brkić se mora vratiti u Sabor. To smo se on i ja dogovorili pred 15-ak dana kad se kandidirao za mog zamjenika u HDZ-u”, rekao je šef HDZ-a te se potom osvrnuo na slučaj INA-MOL.

Upitan ima li njegova supruga ugovore s još nekim tvrtkama, Karamarko je kazao:

‘Pa, dajte. Ostanimo u granicama normale, nemojmo se time baviti. Čekajte, što bi se članovi moje obitelji trebali baviti ne znam čime, čekati doma da ja dođem i gledati mene na televiziji? O čemu govorimo, pričamo o poduzetništvu, o malom poduzetništvu, o srednjem, pričamo o šest, sedam ljudi koji sada trebaju ići na ulicu zato što netko objavljuje neke ugovore koji se ne smiju i ne trebaju objavljivati, ugovore između privatnih tvrtki, o čemu, o PR-u, o marketingu, o prodaji paštete. O čemu vi govorite, to je sve apsurdno, pustimo to.’

Cijelo Karamarkovo obraćanje medijima pogledajte OVDJE.

Nedugo potom sastalo se i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je jednoglsano donijelo odluku o pokretanju postupka oko prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka u kontekstu mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Više pročitajte OVDJE.